یکی از مهمترین کلیدهای تربیت یک فرزند سالم ایجاد احساس امنیت در اوست. پدر و مادر باید سعی کنند در کودک احساس امنیت ایجاد کنند، نه اینکه با رفتارهایشان یک موجود متخاصم، لجوج و شکست خورده تریبت کنند که مدام با هم سرجنگ داشته باشد. اما چگونه؟ چطور به کودکمان احساس امنیت بدهیم؟
کودک نیاز به امنیت و آرامش دارد، مسئولیت ایجاد این حس برعهده والدین است. آنها در محیط آلوده به جنجال، تهدید، وحشت و دعوا، لجباز و سرسخت بار میآیند و اولین ضربه این بدرفتاری را خود والدین خواهند خورد. تصور کنید که یک روز همسر شما کنترل خشمش را از دست می دهد و بر سر شما فریاد می زند، حال تصور کنید که او سه برابر شماست و به هنگام فریاد زدن به سمت شما هم خم شده است. حال باز هم تصور کنید که شما برای غذا، سرپناه، احساس امنیت و حفاظت کاملا به او وابسته هستید و او منبع اصلی دریافت عشق، احساس امنیت و اعتماد به نفس و شناخت شما از دنیای اطراف است. حال تمام احساسات بالا را جمع کنید و ۱۰۰۰بار بزرگتر کنید. این دقیقا اتفاقی است که در درون کودک وقتی به سرش فریاد می کشید می افتد. با اینکه حتی اگر سر کودک فریاد نزنید و با هم دعوا هم بکنید چنین بلایی سر احساس امنیت و عشق کودک نسبت به شما و دنیای خودش می آید. بنابراین آثار منفی این رفتار خیلی زیاد است.
پدر و مادر صدایتان را بالا نبرید!
کودکان به محض بالا رفتن صدای پدر و مادر دچار احساس ناامنی می شوند. دعوای والدین برای کودک به عنوان خطری برای مادر تلقی می شود و کودک و فرزند ما به شکل وسواس گونهای هراسان و نگران مادر می شود اما نمی تواند واکنش نشان دهد. بنابراین یکی از حقوق مسلم کودک تامین امنیت مادر است. اعتماد به تداوم تامین امنیت روانی کودک بسیار مهم است کودکان نیاز به احساس امنیت و آرامش دارند، مسئولیت ایجاد یک محیط آرام در خانه به عهده والدین است. آنها در محیط ناآرام لجباز و سرسخت می شوند.
از کنار نیازهای بچهها به سادگی نگذرید.
کودک موجودی استثنایی است که باید به او عشق و محبت داد و این بزرگترین نیاز اوست. از کنار خواسته ای کوچک نباید به آسانی گذشت. پاسخ به ابن نیازها، پاسخ به امنیت کودک است. کودکان فراتر از آنچه که فکر می کنیم، می فهمند. بنابراین مطمئن باشید که پاسخ مهربانی های ما را خواهند داد.
حریم خصوصی بچه ها به ویژه در نوجوان حفظ کنید
مادری که کیف فرزندش را می گردد تا در آن چیزی پیدا کند و باعث می شود بچه اگر بخواهد چیزی را پنهان کند، در سوراخهای امنتری قایم کند ولی اگر حریمها را نگه داریم و به روشهای بهتری مراقب بچه ها باشیم، امنیت آنها هم بهتر تامین می شود.