به گزارش پایگاه خبری سپهر جنوب-کوهنوردان و غارپیمایان باشگاه آرش برازجان سال ۱۴۰۳را برابر تقویم غارنوردی همچون سنوات قبل با پیمایش، نمونه برداری از خاک و عکسبرداری در غار کله کفتری قائمیه شروع کرد.
غار سیبکی (کله کفتری) در استان همجوار یعنی فارس و در محدوده شهرستان کوهچنار، شهر قائمیه و نقطه ای مشرف به روستای الیاس آباد و در کوهی به نام سیبکی و در جبهه پشت غار تاریخی شاپور قرار گرفته است و مشتاقان و علاقمندان به صعود را به سوی خود فرا می خواند. این روستا در مکانی خوش آب و هوا و پر از زیبایی های منحصر به فرد در دل باغهای مرکبات قرار گرفته است.
طول غار به ۸۰۰ متر و عمق آن به ۸۰ متر میرسد و پیمایش کامل بدون دانش و تجهیزات غارنوردی بسی سخت و تا حدی غیر ممکن به نظر می رسد.ویژگی و تمایز این غار را می توان در تزئینات زیبای آهکی و حوضچه های کوچک و بزرگ آب و جانورانی دانست که زیست بوم غار سیبکی را برای ادامه حیات برگزیده اند.
اعضای حاضر در این برنامه مهییج و مفرح روز پنجشنبه ۲۳فروردین ماه از برازجان به سمت شهر قائمیه عزیمت نموده و ساعت ۸صبح فردا پس از استراحت شبانه در دامنه کوه،مراحل آماده سازی طنابها و تجهیزات غارنوردی و بررسی آخرین نقشه و مسیر صعود کار را آغاز نمودند.
پس از ۳ ساعت کوهپیمایی از مسیری تقریبا پرشیب و سنگلاخی ، به دهانه غار رسیده و با استراحتی کوتاه که خستگی مسیر را از تن بیرون می کرد مرحله دوم و اصلی کار یعنی غارنوردی با راهنمایی و هدایت رهبر گروه اادامه پیدا کرد.در این گام، نفر اول جهت طنابریزی وارد غار شد و دیگر نفرات نیز به ترتیب وارد غار شدند.
پیمایش کامل و ایمن غار کله کفتری نیازمند طنابهایی با طول های مختلف و در مجموع حدود ۱۰۰ متر طناب و تعداد ۱۷ عدد کارابین است.
غارنوردان حین پیمایش غار اقدام به نمونهبرداری از خاک نقاط مختلف غار جهت پژوهشهای دانشگاهی و همچنین عکسبرداری از غارسنگ ها و زیباییهای خیره کننده غار کرده و با اعلام رهبر گروه این برنامه به پایان رسید و برابر برنامه از قبل تعیین شده از غار خارج شدند.
بازگشت به روستای الیاس آباد و استراحت در آن مکان ،بخش نهایی و پایانی این برنامه بود.
اعضای تیم غارنوردی باشگاه آرش برازجان:
- مهدی شمالی
- عباس کلانتری
- مسعود بجلی
- محمد محبی
- فروغ عدالت طلب (سرپرست برنامه)