معمولاً هر دولتی در پایان دوره چهار ساله اول خواستار اعتماد و رای مجدد مردم برای تکمیل و برداشت ثمره برنامههای خود در دوره چهار ساله دوم میشود. این موضوع به دور از منطق نیست و تجویز قانونگزار در اصل یکصد و چهاردهم قانون اساسی در انتخاب مجدد برای یک دوره متوالی نیز شاید به همین سبب باشد؛ چون بنا بر قاعده برای به بار نشستن برنامههای کلان به ویژه در امور اقتصادی (صرف نظر از نتیجه مثبت یا منفی آن) حداقل ۵ سال زمان لازم است.
این روزها کسانی به رسم و عادت مذموم برای بازگشت به قدرت سعی در فریب اذهان و غلیان احساسات مردم دارند و ناجوانمردانه بر شهید رئیسی و دولت خدمت او میشورند و آن چه حاصل عملکرد ناشایست خود آنها در دولتهای پیشین است را به او نسبت میدهند؛ در حالی که خود به اذعان خود، حدود چهار پنجم از عمر این انقلاب را بر اریکهی قدرت جلوس داشتهاند و حال آن که دورهی دولت سیزدهم با تاسف بسیار به دلیل شهادت رئیس دولت در حین ادامه خدمات صادقانه به ۳ سال هم نرسید، اما در همین مدت اندک نیز دست آوردهای شایانی داشته و کارهای زیرساختی بسیاری را نیز آغاز کرده است که انتظار انجام و به بار نشستن آنها در مدتی چنین کوتاه به دور از انصاف است، لیکن در سرانجام، تحولی بزرگ را در اقتصاد به بار میرساند.
مهار کرونا و رساندن تعداد کشتهها از ۷۰۰ نفر در روز به صفر در کوتاه مدت، تسویه بدهیهای هنگفت دولت دوازدهم در مدت حدود یک سال و نیم، افزایش صادرات نفت از ۳۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون بشکه در روز در این مدت اندک و با وصف تداوم تحریمها، پیوستن به گروه شانگهای و عضویت در گروه بریکس، نگاه و حرکت به سمت اقتصاد فراسرزمینی با ظرفیتهای آمریکای لاتین، تقویت ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه در راستای ایجاد و تحکیم مناسبات تجاری و فرهنگی و سیاسی و امنیتی، تمرکز بر احیای جاده ابریشم و نقش و جایگاه ایران به عنوان چهارراه اقتصادی جهان گوشهای از خدمات بی وقفه دولت سیزدهم است.
بر کسی پوشیده نیست که این تورم پس از آن افسار گسیخت که در دولت اجارهای جبهه اصلاحات، به طلا و ارز مملکت چوب حراج زده شد و خزانه از پشتوانهی پول ملی تهی گشت و تمام امور حتی حل مشکل آب کشور نیز به برجام بی حاصل گره خورد.
بدیهی است مهار آنی تورم، چونان خودرویی که با سرعت بالا در حرکت است ممکن نبوده و با کاهش منطقی نقطه به نقطه انجام میپذیرد.
عاملین حراج طلا و ارز کشور و مسببین وضعیت موجود در کنار پزشکیان نامزد جبهه اصلاحات در نطقهای آتشین، ناجوانمردانه بر شهید رئیسی و دولت خدمت او میتازند و وضعیت موجود را به او نسبت میدهند و با شعارهای توخالی آزادی و آبادی کشور در حالی که هیچ برنامهای ارائه نکردهاند، به دنبال جلب اعتماد از دست رفته مردم و جذب آرای آنها و توقف راه شهید خدمت و خدمات خالصانه و صادقانه او هستند.
پزشکیان در اظهارات مکرر، از نداشتن برنامه و ارادهی خود بر اجرای برنامه تهیه شده از سوی دولت رئیسی و سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری میگوید، اما عقبه سیاسی و پدرخواندههایی که او را احاطه کرده و برایش نسخه میپیچند و در حمایتش دروغ میپراکنند، خلاف این ادعا را اثبات میکند.
تمسّک بسیار پزشکیان به آیات مرتبط و نامرتبط با موضوع از قرآن کریم در گفتگوها و مناظرات، در حالی که یکی از رقبایش حافظ کل قرآن است و فقط از برنامهها و رویکرد خود برای تعالی و پیشرفت کشور میگوید، بیشتر، قرآن بر نیزه کردن عدهای در جنگ صفین را تداعی میکند؛ چرا که مسجّل است او نه برای اجرای برنامههای تهیه شده از سوی دولت رئیسی، بلکه برای توقف راه روشن شهید جمهور و ادامهی مسیر دولت روحانی به میدان آمده است.
سید عیسی حسینی منفرد