لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › نگاه به آفریقا؛ نسخه جدید دیپلماسی

مرداد ۱۴, ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۸ ب.ظ

1163

83

بدون دیدگاه

اهمیت گسترش میدان دیپلماسی ایران در قاره آفریقا

نگاه به آفریقا؛ نسخه جدید دیپلماسی

احسان آذری

ظرفیت های بالقوه ایران و نیاز این قاره به سوخت و انرژی، محصولات پتروشیمی، ماشین آلات کشاورزی، طراحی و ساخت نیروگاه‌های برق، طراحی و ساخت پالایشگاه، استخراج گاز، طراحی و ساخت معادن، سد، پروژه‌های راهسازی و عمرانی، تولیدات صنعتی متناسب با ساختمان سازی و نیز صنعت مواد غذایی موارد مهمی هستند که می‌توانند زمینه همکاری اقتصادی را فراهم نمایند.

چرا آفریقا مهم‌ است؟
🟧 مراسم تنفیذ نهمین رییس جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب نکات مهمی را بیان داشتند.
یکی از آنها توجه به قاره آفریقا در سیاست خارجی دولت جدید بود و از رییس جمهور خواستند گسترش میدان دیپلماسی با کشورهای آفریقا و آسیا جز اولویت باشد.
اولین سوالی که پیش می آید این هست که چرا گسترش میدان دیپلماسی در قاره آفریقا باید اولویت دولت جدید باشد ؟

🔺قاره آفریقا بعد از آسیا دومین قاره پرجمعیت با وسعت ۳۰ میلیون کیلومتر مربع ۶% از کل سطح زمین و ۲۰% سطح سوم خشکی زمین را شامل میشود و نیز با جمعیتی در حدود ۱٫۴ میلیارد نفر حدود ۱۸% جمعیت جهان را تشکیل میدهد و مهمتر اینکه آفریقا جوان‌ترین قاره جهان می‌باشد.

🔺آفریقا دارای ۵۴ کشور که الجزایر با مساحت ۲٫۳ میلیون کیلومتر مربع بزرگترین کشور از لحاظ وسعت و نیجریه با ۲۲۰ میلیون نفر بزرگترین کشور از لحاظ جمعیت هست.

🔺بر اساس پژوهش انجام شده در سال ۲۰۱۲ میانگین سنی در آفریقا برابر با ۱۹٫۷ سال بوده وقتی که در جهان میانگین سنی ۳۰٫۴ سال ثبت شده است.

🔺استعمار، جنگ سرد، قبلیه‌ گرایی، فقدان دموکراسی و فساد مالی از عوامل مهم فقر در آفریقا بوده، اما جمعیت زیاد و جوان و نیز توسعه اقتصادی آفریقا را به یک بازار مهم اقتصادی در جهان تبدیل کرده است.

🔺علاوه بر بوتسوانا و آفریقای جنوبی که موفقیت اقتصادی کسب کرده‌اند، غنا، کامرون، کنیا، مصر نیز در زمینه توسعه اقتصادی پیشرفت های قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند.

🔺ظرفیت های بالقوه ایران و نیاز این قاره به سوخت و انرژی، محصولات پتروشیمی، ماشین آلات کشاورزی، طراحی و ساخت نیروگاه‌های برق، طراحی و ساخت پالایشگاه، استخراج گاز، طراحی و ساخت معادن، سد، پروژه‌های راهسازی و عمرانی، تولیدات صنعتی متناسب با ساختمان سازی و نیز صنعت مواد غذایی موارد مهمی هستند که می‌توانند زمینه همکاری اقتصادی را فراهم نمایند.

🔺کارشناسان حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

🔺امید است دولت در این زمینه با برنامه‌ریزی دقیق از این بازار غفلت ننموده تا ایران نیز سهم بسزایی از اقتصاد آفریقا کسب نماید.

#مهندسین_راه‌همت
@hemat_engineers

انتهای پیام/

https://sepehrjonoub.ir?/p=1163