اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۹ ق.ظ
454
75
بدون دیدگاه
لطفا کمی منتظر بمانید ...
سر تیتر خبرها
اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۹ ق.ظ
454
75
بدون دیدگاه
وقتی ما از حراهایمان مراقبت میکنیم، سود میبریم و آنها به معیشت ما کمک میکنند و زمانی که معیشت ما مطلوب باشد نیز ما می توانیم از حرا حفاظت کنیم.
تا همین یک دهه پیش اهالی روستای Timbulsloko در اندونزی به معیشت و آینده خود خوشبین نبودند. در دهه های اخیر، روستای تیمبولسلوکو به طور فزاینده ای تحت تأثیر سیل جزر و مد و فرسایش ساحلی قرار گرفته و بسیاری از حوضچههای آبزی پروری در سیلاب غرق شده و در روستا دیگر تولیدی نداشتند. علاوه بر این، جاده های روستا نیز تحت تاثیر سیل و فرسایش جزر و مدی قرار گرفته و در این شرایط، ساکنان مطمئن نبودند که آیا برنامه بازسازی حرا بتواند به بهبود وضعیت منجر شود یا خیر. اما صبر و پشتکار مجریان برنامه احیاو حفاظت از حرا در نهایت روستاییان را متقاعد کرد که به برنامه بپیوندند.
تسهیلگران میدانی با توجه به ظرفیت و قابلیت اعضای جامعه با یک روش تعاملی راه حل هایی برای رسیدگی به مشکلات حوضچه ها پیشنهاد دادند که در نهایت به بهبود وضعیت اقتصادی مردم و سلامت تالابهای مانگرو منتهی شد.
اولین اثر بهبود معیشت در تغییر شکل خانه ها با توجه تغییرات اقلیمی و سیلابها بود. اهالی با درآمد بهتر توانستند زیرساخت خانه ها را بلند کنند و مانع ورودسیل به خانه ها شوند. درآمد بهتر بر روی تحصیل فرزندان نیز تاثیر گذاشت، آنها با درآمد بهتر فرزندانشان را به دانشگاه فرستادند.
اهالی یادگیری نحوه پرورش ماهی با استفاده از مفهوم آبزی پروری پایدار در تالابهای حرا را آموخته و آن را بسیار مفید توصیف کردند. آنها توانستند درحوضچه ها دوباره ماهی تولید کنند. علاوه بر ماهی پرورش صدف های خونی (Anadara granosa) نیز به سبد آنها افزوده شده. هر فرد بابت فروش صدف حتی تا ۱٠ میلیون روپیه سود برده است.
مت سائری مدیر انجمن حفاظت از حرای روستا می گوید : « ما از طریق این تلاش مشترک سود برده و با استفاده از سرمایههای موجود در تلاشیم برای همه اعضای جامعه مان مزایایی فراهم کرده تا فقرای روستا نیز بتوانند توانمند شوند».
برنامه Bio-right علاوه بر حمایت از سرمایه گذاری های تجاری فردی با آموزش آبزی پروری پایدار از یک سرمایه گذاری گروهی در روستا نیز حمایت کرده است. گروه اجتماعی Barokah یک تجارت اجاره قایق تاسیس نیز کرد. این گروه در حال حاضر هفت قایق دارد که برای ماهیگیری در اطراف جنگل حرا روستا استفاده می شود. حراهای سالم زیستگاهی برای جمعیت ماهی ها فراهم می کند که گردشگران ماهیگیری تفریحی را جذب می کند. علاوه بر آن درآمد اضافی از تهیه و فروش خرچنگ زنده به گردشگران نیز به دست می آید. این گروه درآمد ثابتی از اجاره قایق ها دارد و تاکنون مجموعاً هفت میلیون روپیه سود داشته است. آنها آموزشهای مالی لازم را دیده اند و این وجوه را مجدداً سرمایهگذاری کرده تا منافعی را برای همه اعضای گروه فراهم کنند. البته منافع را با اعضای کمتر خوش شانس جامعه نیز به اشتراک میگذارند تا چهره فقر بر جذابیت روستایشان و جذب گردشگران تاثیر منفی نگذارد.
به دلیل آموزشهایی که در خصوص انجام کار تیمی دیده اند؛ انسجام اجتماعی گروه قوی است. آنها هر ماه گرد هم می آیند تا به مسائلی که پیش می آید رسیدگی کنند.
این پروژه از سال ۲٠۱۵ تا ۲۰۲۲ با رویکرد حفاظت از جنگلهای تالابی مانگرو در ناحیه دماک به منظور متوقف ساختن فرسایش ساحلی انجام شد. در این پروژه با مداخلات فنی و آموزش و مشارکت مردم؛ با آموزش شیوه های آبزی پروری دوستدار حرا و گردشگری پایدار، اقتصاد محلی تقویت شد و در نهایت مزایای متعددی از طریق پیاده سازی مکانیسم حقوق زیستی با حمایت مالی و فنی برای نجات جنگل و معیشت مردم بدست آمد.