لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › وزیر جدید و انتظارات صنعت نفت

مرداد ۴, ۱۴۰۳ | ۱۲:۴۷ ب.ظ

952

189

بدون دیدگاه

وزیر جدید و انتظارات صنعت نفت

 

مهندس محمد آتیار-کارشناس ارشد نفت

با پایان رقابت انتخاباتی تیرماه و معرفی رئیس جمهور منتخب برابر قانون ایشان می بایست وزرای پیشنهادی را جهت کسب رای اعتماد نمایندگان ملت به مجلس معرفی نماید با توجه به اهمیت و تاثیر صنعت نفت در سیاست های کلان اقتصادی کشور صرف نظر از این که گزینه رئیس جمهور منتخب برای تصدی وزارت نفت چه کسی باشد مهم ترین انتظارات و اولویت های صنعت نفت به شرح زیر تقدیم می دارم.

با پایان رقابت انتخاباتی تیرماه و معرفی رئیس جمهور منتخب برابر قانون ایشان می بایست وزرای پیشنهادی را جهت کسب رای اعتماد نمایندگان ملت به مجلس معرفی نماید با توجه به اهمیت و تاثیر صنعت نفت در سیاست های کلان اقتصادی کشور صرف نظر از این که گزینه رئیس جمهور منتخب برای تصدی وزارت نفت چه کسی باشد انتظارات و اولویت های صنعت نفت را

۱- تلاش برای بازسازی روحیه از دست رفته کارکنان که به واسطه اتخاذ سیاستهای اشتباه طی سالهای قبل؛ به شدت آسیب دیده و منجر به کوچ نفتی ها به خارج از کشور شده است و ماندگان در کشور را نیز به شدت سرخورده و دلسرده نموده است که انگیزه ای برای کار و تلاش در جهت دستیابی به اهداف شرکت ندارند.
۲- توسعه آموزشهای عمومی و تخصصی مورد نیاز کارگران و کارمندان به منظور روزآمد نمودن آنها جهت استفاده از داشت و فن آوری نوین مورد استفاده در صنعت نفت.
۳- ارتقاء نقش HSE بعنوان مهم ترین ابزار حفظ سلامتی کارکنان؛ ایمنی تاسیسات و حفاظت از محیط زیست از طریق الزام کلیه مدیران و کارشناسان ارشد به شرکت در برنامه های آموزشی و عدم انتصاب مدیران بدون احراز صلاحیتهای این رشته.
۴- احیای نمودار کارگری صنعت نفت بعنوان مهمترین بخش از بدنه اجرایی صنعت نفت و ایجاد حس تعلق خاطر به تاسیسات و تجهیزات صنعت نفت در بین کارکنان.
۵- احیای جایگاه دانشگاه صنعت نفت بعنوان مهمترین و موثرترین مرکز تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز صنعت نفت در کنار استفاده از نخبگان علمی سایر دانشگاهها.
۶- تلاش برای احیای جایگاه از دست رفته شرکت ملی نفت ایران در بین شرکتهای بزرگ نفتی جهان از طریق:
الف: جذب سرمایه گذاری خارجی برای توسعه میادین توسعه نیافته
ب: بازسازی و نوسازی تاسیسات فرسوده صنعت نفت
ج: ارتقاء و افزایش ضریب باریافت از میادین فعلی با استفاده از روشهای ثانویه تولید
د: افزایش برنامه های اکتشافی به منظور اکتشاف میادین جدید نفت و گاز در پهنه کشور
ه: تلاش برای دستیابی به فن آوری مورد نیاز به منظور تولید نفت و گاز شیل.
۷- تلاش برای رفع ناترازی تولید نفت و گاز.
۸- تلاش برای به حداقل رساندن گاز سوزی در کارخانه ها و سکوهای نفتی از طریق جمع آوری گازهای مشعل یا تزریق گاز به مخازن به منظور حفظ فشار مخزن.
۹- شروع نهضت پالایشگاه سازی به منظور پیشگیری از خام فروشی.
۱٠- توسعه صنعت پتروشیمی با همکاری بخش خصوصی به منظور گسترش سبد محصولات مورد نیاز در بازارهای جهانی.
۱۱- تلاش برای بازپس گیری بازارهای از دست رفته محصولات تولیدی صنعت نفت ایران.
۱۲- برنامه ریزی برای افزایش سهم داخل قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از طریق همکاری با بخش خصوصی به منظور رفع وابستگی و شکنندگی صنعت نفت در برابر تحریمهای ظالمانه نظام سلطه.
۱۳- متناسب سازی قیمتهای حاملهای انرژی مطابق با سیاستهای کلی نظام.
۱۴- توسعه ارتباطات و مذاکرات و تعاملات با همسایگان در میادین مشترک نفتی و گازی به منظور بهره برداری بهینه و صیانتی از این میادین و جلوگیری از ایراد خسارت به مخازن مشترک.
۱۵- تعیین تکلیف قراردادهای ناتمام و مساله دار با طرفهای داخلی و خارجی.
۱۶- مذاکره موثر با همسایگان با پشتیبانی وزارت امور خارجه در خصوص میادین نفتی/گازی مشترک مساله دار توسعه نیافته به منظور دست یابی به سازوکاری که تضمین کننده حقوق طرفین در بهره برداری از آن میادین باشد.
۱۷- توجه ویژه به استانهای نفت و گاز خیز در راستای ایفای نقش مسئولیتهای اجتماعی و کمک به رفع محرومیت این مناطق در حد امکان مطابق با برنامه های دولت.
۱۸- پایان دادن به روشهای مخرب محیط زیست در حفاری و استخراج نفت و گاز و روی آوردن به فن آوریهای نوین در این بخش از چرخه تولید نفت و گاز از طریق نوسازی ناوگان دکلهای حفاری خشکی و دریایی کشور.

در پایان خاطر نشان می نماید که دست یابی به برخی از این اهداف بدون کاهش تنشها و رفع تحریمهای ظالمانه بین المللی اگر غیر ممکن نباشد بسیار سخت خواهد بود و لذا صنعت نفت نیز مانند سایر بخشهای کشور نیازمند فضایی آرام و بی تنش برای امکان حضور شرکتهای مطرح و صاحب تکنولوژی بین المللی در کشور می باشد تا هم به توسعه صنعت کمک کند و هم دانش فنی کارشناسان صنعت نفت ارتقاء یابد.

انتهای پیام/