مرداد ۲۱, ۱۴۰۳ | ۱:۳۱ ب.ظ
1429
74
بدون دیدگاه
لطفا کمی منتظر بمانید ...
سر تیتر خبرها
مرداد ۲۱, ۱۴۰۳ | ۱:۳۱ ب.ظ
1429
74
بدون دیدگاه
جزیره نخیلو با مساحتی در حدود 34 هکتار یکی از جزایر چند گانه پارک ملی دریایی دیر- نخیلو است که همه ساله پذیرای جمعیت زیادی از پرندگان مهم جوجه آور عمدتا” از گونه های پرستو دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، پرستو دریایی پشت تیره، پرستو دریایی گونه سفید و سلیم خرچنگ خوار می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر:
عملیات حلقه گذاری بر روی جوجه های پرندگان مهاجر تابستان گذران در جزایر پارک ملی دیر- نخیلو در دهه اول مرداد ماه سال جاری انجام شد.
عبدالرحمن مرادزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اعلام این خبر اظهار داشت:
در سال جاری تعداد حدود ۳۰۰ حلقه به جوجه های پرستو دریایی کاکلی کوچک و پرستو دریایی پشت تیره در جزیره نخیلو الصاق گردید .
وی افزود :
جزیره نخیلو با مساحتی در حدود ۳۴ هکتار یکی از جزایر چند گانه پارک ملی دریایی دیر- نخیلو است که همه ساله پذیرای جمعیت زیادی از پرندگان مهم جوجه آور عمدتا” از گونه های پرستو دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، پرستو دریایی پشت تیره، پرستو دریایی گونه سفید و سلیم خرچنگ خوار می باشد.
مرادزاده با اشاره به اینکه حلقه گذاری پرندگان بمنظورشناخت بیشتر ویژگیهای زیستی و اکولوژیک آنها و در راستای اهدافی از جمله مشخص شدن سن و طول عمر پرندگان و همچنین تعیین مسیرهای مهاجرتی و تغذیه ای و زادآوری آنها می باشد ادامه داد:
در عملیات انجام شده در سال جاری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و رییس اداره مدیریت حیات وحش وکارشناسان مرتبط محیط زیست استان بوشهر، رئیس گروه پرندگان دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور و دو نفر از سمن ها و عکاسان و مستندسازان حضور داشتند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر توضیح داد :
حلقه گذاری در این استان از سال ۱۳۸۲ تاکنون بدون وقفه ادامه داشته است که خوشبختانه اطلاعات مناسبی از این اقدام مهم کسب شده و در سال جاری نیز با هماهنگی پژوهشکده محیط زیست کشور تمام اطلاعات موجود جمعبندی و همچنین رکورد بازگیری یک قطعه پرستو دریایی کاکلی کوچک پس از گذشت ۲۱ سال از زمان از اولین حلقه گذاری ها داشته ایم .
اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر استان بوشهر با انجام کامل این برنامه مدیریتی و تخصصی در زمینه آمار برداری و حلقه گذاری پرندگان تابستان گذران به عنوان استان پیشرو در کشور مطرح بوده و مطمئنا” در سالهای آتی اطلاعات بیشتری نیز از این پرندگان بدست خواهد آمد که می تواند در مدیریت و حفاظت این گونه های مهم حیات وحش بسیار اثرگذار باشد.