دی ۱۶, ۱۴۰۳ | ۳:۲۴ ب.ظ
3254
67
بدون دیدگاه
لطفا کمی منتظر بمانید ...
سر تیتر خبرها
دی ۱۶, ۱۴۰۳ | ۳:۲۴ ب.ظ
3254
67
بدون دیدگاه
این رویداد به منظور آموزش عملی و تشویق و جلب مشارکت دانش آموزان در راستای گسترش فرهنگ صحیح مصرف و حفاظت از آب اجرا می شود. براساس مطالعات و پژوهش های اجتماعی، دانش آموزان از مناسب ترین گروههای هدف برای آموزش های آبی می باشند.
در این رویداد با حضور دانش آموزان ورودی مقاطع مختلف تحصیلی با هدف تقویت تفکر الگوریتمی آنان در قالب کارگاه های تعاملی با محوریت حل مسئله، معرفی علوم بین رشته ای و نوظهور مانند علوم اعصاب و اقتصاد رفتاری، تقویت کار تیمی و روحیه پرسشگری در بین دانش آموزان، تعامل معلمان و دانش آموزان در جهت انتقال تجربه و رشد طرفین و فراهم آوردن محیطی مفرح و دوستانه در جهت افزایش اشتیاق و انگیزه دانش آموزان برگزار می شود.
با توجه به دستاوردها و نتایج اولیه ناشی از فعالیت های سال های گذشته شرکت نوآوران زیست فناور لیان، مشاهده شد که دانش آموزان با اشتیاق درباره ایده های شان صحبت می نمایند، این رویداد می تواند فرصتی برای پرداختن به ایده ها و معرفی آنها باشد.
تربیت آبی نسل جدیدی که سهم آنها توسط نسل حاضر به یغما رفته است و برای ادامه حیات سرزمین باید به دنبال روشها و راهکارهای نوآورانه باشد ضرورتی امکان ناپذیر است. در این میان وضعیت استان بوشهر که به دلیل کمبودها و وابستگی به منابع آب در حوضه های آبریز خود از یک سوی و و از دیگر سوی مزیت داشتن بیش از ۷٠٠ کیلومتر ساحل، بسیار ویژه و ممتاز و قابل درنگ می باشد.
افزایش سواد آبی از آن جهت اهمیت دارد که ایجاد رابطه هماهنگ و دو جانبه بین مصرف کنندگان و ذینفعان یعنی جامعه با حکمرانان آب را مورد توجه قرار می دهد. فقدان این رابطه بین حکمرانی و گروههای ذینفع؛ جامعه را با «تراژدی منابع مشترك» روبرو کرده است و اگر ادامه یابد به فروپاشی پایداری سرزمین و به دنبال آن فروپاشی اجتماعی منتهی خواهد شد.
دانش آموزان آینده سازان اند، برخی از آنها در آینده ذینفعان مستقیم، برخی مهندسان و برخی کارشناسان زبده بین رشته ای و البته تعدادی نیز مدیران آینده خواهند شد. از این رو افزایش سواد آبی دانش آموزان نباید فقط در حد برگزاری یک کارگاه بماند بلکه باید از آن فراتر رفته و فرصت هایی برای ابراز ایده های مختلف آنان، کنشگری در راه آب از تأمین و تولید آب تا مصرف و هزینه و اقتصاد و مدیریت آب به آنها داده شود. از این رو برگزاری این رویداد می تواند ذهن دانش آموزان را به سمت کشف و حل مساله هدایت و آب را به عنوان یک چالش عملی دغدغه ذهن آنها کند.
با توجه به اهداف طرح «آب یاران فردا» و نظام های آن، چنین رویدادهایی فرصت مطلوبی را برای ایجاد انگیزه عملی برای پرداختن به آب در دانش آموزان و حتی خانواده های آنها فراهم می کند که ارزشی بیش از صدها ساعت کلاس تئوری را دارد.
«آب یاران فردا» بخش های مختلفی دارد که در کنار همدیگر طرحی منسجم را شکل داده، بطوری که تمامی بخش ها به صورت منظم و مثل حلقه های زنجیر به دنبال هم می آیند و اجرای هر کدام از این زنجیره ها در جایگاه خود بسیار مهم است. اگر این طرح در زنجیره اول بماند و از تئوری فراتر نرود آب به دغدغه تبدیل نشده و طرح به اهداف خود نخواهد رسید.
از این رو برگزاری این رویدادها، نمایشگاه ها و گردهمایی ها با موضوع آب است که می تواند آب را به عنوان یک دغدغه و چالش در ذهن کودکان زنده نگه داشته و ذهن پویای آنها را به دنبال مشاهده دقیق حوضه های آبریز، منابع آب اطراف و آسیب ها و فرصت ها رهنمون کند.
رویداد «آب یاران فردا» یک رویداد آموزشی است و باید گفت که استارت آپ های آموزشی قلب تپنده در حوزه آموزش و پرورش شناخته میشوند و برگزاری آن با هدف ارتقای سواد آبی دانش آموزان و معلمان بسیار ضروری است. آب زندگی است، آب غذاست، آب سلامت و امنیت است. آب یکی از گران بهاترین منابع جهان است که همه موجودات را به هم متصل می کند و برای هر کاری که بخواهیم انجام دهیم ضروری است. آب برای کشاورزی، دامداری و شیلات نیز حیاتی است و کلید تولید غذا، امنیت غذایی و سلامت است. با این حال، کمیت و کیفیت آب جهانی با سرعت هشدار دهنده ای رو به وخامت است. کمیت و کیفیت آب بر کمیت و کیفیت غذا تأثیر می گذارد و یک جنبه مهم برای مدیریت در کل زنجیره تأمین، از تولید تا مصرف است. بیماری های ناشی از غذا اغلب در نتیجه مصرف مواد غذایی آلوده به آب بی کیفیت است.
آنچه مسلم است آب به عنوان موتور محرکه اقتصاد، عامل توسعه پایدار و گسترش فرآیند تولید ثروت، دانش و اشتغال و پایداری سرزمین است. بدیهی است که با وجود ارزش منابع آب شیرین؛ در دنیای امروز، حل چالش های آب، چندان ساده نیست و نیاز به مجموعه ای از اقدامات دارد.
بخش مهمی از راه حل و البته نه تمام آن، این است که تک تک ما، تصویری درست از موضوع آب و ابعاد مختلف آن داشته باشیم، نقش پیدا و پنهان آن را در زندگی مان لمس کنیم و در ادامه، هر کدام، سهم و نقش ویژه خود را برای کمک به حل این مسأله در طول زندگی ایفا کنیم. در همین راستا، برگزاری رویدادهای ترویجی و آموزشی برای دانش آموزان، از یک طرف به پرورش نیروی کار آینده، مشاهده گری دقیق و کشف مسأله، جستجوی راه حل و تلاش برای حل مسأله کمک می کند و از طرف دیگر با انتخاب مربیان متخصص و باتجربه در کنار نسل آینده به جهت دهی ایده ها در راستای نیازهای جامعه در حوزه آب خواهد پرداخت.
آموزش نباید تنها منحصر به کارگاه های درس باشد چون بسیاری از افراد با استعدادهای درخشان نمیتوانند بهرهی لازم را از آن ببرند در نتیجه ایجاد فرصتی برای نوآوری در ارائه راهحل برای موضوع کلیدی «آب یاران فردا» یعنی «بهرهوری و اثربخشی فرایند آموزش و ارتقای یادگیری دانشآموزان در مورد آب»، به موارد زیر توجه می کند:
رویداد ترویجی پیش رو که به پیشنهاد شرکت نوآوران زیست فناور لیان مستقر در پارک علم و فناوری خلیج فارس با همکاری بنیاد ملی نخبگان، پژوهش سرای دانش آموزی شهید خوشبخت به نمایندگی از اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر، پژوهشکده آب دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه پیام نوراستان بوشهر ، پارک علم وفناوری خلیج فارس، اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد رشد و اندیشه سازندگی استان بوشهر، صندوق پژوهش و فناوری استان بوشهر و سازمان فنی و حرفه ای استان بوشهر، سازمان نظام مهندسی ساختمان و راه و شهرسازی و بنیاد مسکن، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، شرکت آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر و منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار می گردد، شامل: