لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › کتک زدن دیگران

دی ۲۰, ۱۴۰۳ | ۱۰:۲۲ ق.ظ

3302

9

بدون دیدگاه

یادداشت-شهربانو بهروزیان- کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر؛

کتک زدن دیگران

هر بار که کودک کسی را می‌زند، او را از شانه‌هایش بگیرید، به چشمانش نگاه کنید و با صدایی محکم بگویید «نزن، برو بنشین» یا «وقتی کسی را می‌زنی باید بروی و آن‌جا بنشینی»…

ممکن است بگویید وقتی فرزندم عصبانی یا ناراحت می‌شود کودکان دیگر را کتک می‌زند. شما تنها نیستید. بسیاری از بچه‌ها به هنگام عصبانیت هم‌بازی خود را می‌زنند. بچه‌ها به علت نداشتن دانش تعقل و کنترل شخصی این کار را انجام می‌دهند. بچه‌ها عصبانی خواهند شد و ما نمی‌توانیم مانع این امر شويم. وظیفه ما این است که به آن‌ها روش‌های صحیح برخورد با عصبانیت را بیاموزیم.

اگر فرزند شما دیگران را کتک می‌زند:

  • در هنگام بازی از نزدیک مراقب کودک باشید. وقتی متوجه شدید، دارد عصبانی یا ناراحت می‌شود، مداخله کرده و توجه کودک را به فعالیت دیگری جلب کنید تا آرام شود.
  • با نقش بازی کردن یا صحبت با هم در مورد خشم، به کودک بیاموزید که چگونه خشم یا ناراحتی خود را به صورتی ایمن بیان کند. خواندن کتاب‌هایی در مورد خشم نیز می‌تواند مفید باشد. پس از خواندن کتاب در مورد آن‌چه که خوانده‌اید با هم صحبت کنید.
  • هر بار که کودک کسی را می‌زند، او را از شانه‌هایش بگیرید، به چشمانش نگاه کنید و با صدایی محکم بگویید «نزن، برو بنشین» یا «وقتی کسی را می‌زنی باید بروی و آن‌جا بنشینی». او را به طرف صندلی یا محلی خاص هدایت کنید و وادارش کنید آرام بنشیند، تا زمانی که احساس کنید آرام شده است. قانون مناسب برای تعیین میزان مدت زمانی که باید بنشیند یک دقیقه برای هر سال از سن کودک است.(اگر سه سال دارد، سه دقیقه و اگر چهار سال دارد، چهار دقیقه). انتخاب دیگر این است که: بگویید هر وقت که بتوانی بدون زدن دیگران بازی کنی می‌توانی بلند شوی. اگر کودک بلند شد و مجددا دیگران را زد، بگویید: تو هنوز برای بلند شدن آماده نشده‌ای و او را دوباره به سمت محلی که باید در آن بنشیند هدایت کنید.
  • مراقب باشید که هیچ‌گاه با کودک خود بازی زدن را انجام ندهید. بچه‌ها هر‌چه را که ببینند انجام می‌دهند و ممکن است آن را در اوقاتی نا‌مناسب نیز انجام دهند. اغلب بچه‌های کوچکی که با والدین خود کشتی می‌گیرند همان حرکات را در اوقات غیر‌ورزشی نیز به کار می‌گیرند. به تلویزیون یا فیلم‌هایی که کودک تماشا می‌کند توجه کنید و ببینید آیا در آن‌ها کتک زدن یا خشونت‌های دیگر به تصویر کشیده شده است یا خیر. بچه‌های کوچک می‌توانند نسبت به تاثیر خشونت ایمن شوند و آن‌چه را که می‌بینند به عنوان روش مناسب کنترل خشم، الگوی خود قرار دهند.
  • به کسی که قربانی کتک زدن شده است بیش از کودک مهاجم توجه کنید. پس از گفتن جمله‌ای کوتاه مانند «نزن» به کودکی که دیگری را زده، پشت کنید و به قربانی بیشتر توجه کنید. اغلب کودکی که کتک می‌زند، آن‌قدر توجه می‌بیند که کتک زدن به روشی برای قرار گرفتن در کانون توجه تبدیل شده است.
  • به کودک خود بیاموزید هر بار که احساس می‌کند دلش می‌خواهد کودک دیگری را بزند، ده بار کف دستانش را به هم بزند. این حرکت باعث خروج فوری احساس خشم در او می‌شود و به او کمک می‌کند تا بیاموزد دستانش را برای خود نگه دارد. هر بار که دیدید این کار را با موفقیت انجام می‌دهد او را تحسین کنید.

در مورد کودکی که مکررا کودکان دیگر را می‌زند، با یک مشاور یا درمانگر خانواده مشورت کنید. مشاور حرفه‌ای می‌تواند راهکارهایی را برای جلوگیری از این رفتار به شما بدهد.

 

انتهای پیام/