لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › روزی روزگاری در «خونــه پیــسو»

مهر ۲۴, ۱۴۰۳ | ۱۰:۱۷ ب.ظ

2483

66

بدون دیدگاه

دومین رویداد ساخت مجسمه های شنی و موج سواری پارویی برگزار شد:

روزی روزگاری در «خونــه پیــسو»

داریوش محبی _ خبرنگار

اختصاصی «سپهر جنوب»

خونه بومگردی پیسو در ششمین سالگرد فعالیت رسمی خود و همزمان با هفته گردشگری و شعار جهانی گردشگری با عنوان “گردشگری و صلح” دومین رویداد ساخت مجسمه‌های شنی و موج‌سواری پارویی پیسو را با همکاری کمیته موج‌سواری پارویی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر برگزار نمود.

خونه بومگردی پیسو در ششمین سالگرد فعالیت رسمی خود و همزمان با هفته گردشگری و شعار جهانی گردشگری با عنوان “گردشگری و صلح” دومین رویداد ساخت مجسمه‌های شنی و موج‌سواری پارویی پیسو را با همکاری کمیته موج‌سواری پارویی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر برگزار نمود. به گفته مدیر و موسس خونه بومگردی پیسو، این رویداد با اجرای برنامه پاکسازی ساحل بندر رستمی در بخش ساحلی دلوار و با هدف حفظ زیستگاه گونه‌های در حال انقراض برنامه ریزی و اجرا شده است.

فردای بهتر با زیست بوم پاکیزه

مدیر و موسس خونه بومگردی پیسو در این باره گفت: دلفین‌های گونه گوژپشت موجود در منطقه که سال ۱۳۹۸ به کمک <<موسسه طرح سرزمین>> از حامیان پستانداران دریایی در جزیره کیش ثبت شده‌ و به صورت سالانه مورد پالایش قرار می‌ گیرند از مهم ترین گونه های دریایی هستند که به غنای زیست بومی منطقه رنگ و شرایط ویژه ای بخشیده اند اما این گونه در خطر انقراض قرار دارد لذا تلاش برای حفظ این گونه از ماموریت هایی است که در بیانیه این موسسه مورد تاکید قرار گرفته است. در همین راستا رویداد پیسو برنامه ریزی و اجرا شد که در این برنامه شرکت کنندگان با هدف فرهنگ‌سازی به جمع‌آوری زباله‌ها پرداختند تا ساحل را همان‌گونه که باید به محیطی عاری از آلودگی تبدیل کنند.

زیستگاه گونه های درحال انقراض

شایان بهرامی، با اشاره به این که ورزش مهیج موج‌سواری پارویی عاری از هر‌گونه سوخت فسیلی و آلودگی صوتی و محیطی است بنابراین ترویج این ورزش می تواند در بین علاقمندان تاثیر فراوانی داشته باشد افزود:

سواحل بکر بندر رستمی در بخش دلوار، با توجه به وسعت بالای خود، یکی از خاص‌ترین مناطق ساحلی استان بوشهر محسوب می‌شود. این منطقه زیستگاه لاک‌پشت‌های پوزه‌عقابی و دلفین‌های گوژپشت است؛ دو گونه در معرض انقراض. افزون بر این خانم جیران نصیری که از فعالین گردشگری و محیط زیست خونه بومگردی پیسو است در روزهای گذشته لاک‌پشت پوزه‌عقابی که بر اثر مشکلات محیط زیستی تلف شده بود، در کنار ساحل مشاهده نموده. همچنین سالانه چندین جسد دلفین و لاک‌پشت در کنار ساحل رؤیت می‌شود که هم نشان‌دهنده حضور این موجودات دوست‌داشتنی است و هم اخطاری برای ما انسان‌ها که با رفتار خود با محیط زیست در حال وارد کردن آسیب به زیستگاه این موجودات دریایی هستیم.با توجه به قرارگیری دلفین‌ها در زنجیره بالادستی اکوسیستم دریایی، وجودشان در یک منطقه به معنی مساعد بودن شرایط محیط زیستی نسبت به دیگر مناطق است؛ یعنی از جلبک تا صدف و حلزون گرفته تا ماهی‌های کوچک و بزرگ در منطقه زیست مناسبی دارند و حفظ آن آینده را تضمین خواهد کرد.

گردشگری مسئولانه

وی ادامه می دهد: متأسفانه خیلی مواقع از سوی مسئولین، واژه گردشگری مسئولانه با مسافرت به اشتباه گرفته می‌شود. آن گردشگری مسئولانه است که توسعه پایدار را برای یک منطقه به ارمغان می‌آورد و می‌بایست مدیران ما بر این اساس توسعه گردشگری را در دستور کار خود قرار دهند.” به دلیل عدم شناخت کافی توسط برخی مدیران، اکنون شاهد امکان تردد ماشین‌های زیادی در سواحل زیبا و بکر هستیم، در حالی که این اتفاق باعث تخریب‌های جبران‌ناپذیر میشود.وی امیدوار است با ثبت ساحل بکر منطقه بندر رستمی به طول چندین کیلومتر به سمت شهر بوشهر که خالی از سکنه و مسیر راه ترابری است به عنوان منطقه حفاظت‌شده محیط زیستی که زیستگاه دلفین و لاک‌پشت‌ها است، از تخریب‌های بیشتر این زیستگاه خاص جلوگیری شود. برای این کار لازم است تا در اولین گام، بر اساس قوانین سواحل تمیز دنیا و ایران، همچون جزیره کیش، از تردد ماشین‌ها به ساحل جلوگیری به عمل آید و تنها ما انسان‌ها پس از برگشت از ساحل، ردپای خود یا نهایت اثر هنری خلق شده با ماسه خود را در ساحل بجا بگذاریم. نه اینکه همچون اکنون، ابتدا با آلودگی صوتی، مقیمان اصلی سواحل که موجودات دریایی هستند را از زیستگاهشان فراری داده و با رها کردن زباله و تخریب‌های خود، زیستگاهشان را نابود کنیم.

انتهای پیام/