خرداد ۲۸, ۱۴۰۳ | ۹:۲۵ ب.ظ
779
98
بدون دیدگاه
لطفا کمی منتظر بمانید ...
سر تیتر خبرها
خرداد ۲۸, ۱۴۰۳ | ۹:۲۵ ب.ظ
779
98
بدون دیدگاه
انتخابات یازدهمین دورهی ریاست جمهوری بود و صف آرایی دو جبههی اصولگرایی و اصلاحطلبی در برابر هم برای به دست آوردن امانتی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران…
دو زن بر سر كودكى نزاع داشتند و هر كدام او را فرزند خود مىخواند. آنها برای حل مشكل به نزد اميرالمومنين امام علی عليهالسلام رفتند.
اميرالمومنين عليهالسلام ابتدا آن دو را نصيحت فرمود ولی سودى نبخشيد.
به دستور امام علی عليهالسلام ارّهاى آوردند. آن دو زن با دیدن ارّه گفتند يا اميرالمومنين مىخواهى چكار كنى؟
امام عليهالسلام فرمود مىخواهم کودک را دو نصف كنم؛ براى هر كدام از شما يك نصف!
با شنيدن اين سخن، يكى از آن دو زن ساكت ماند، اما زن ديگر که مادر واقعی کودک بود، فرياد برآورد که خدا را خدا را يا اباالحسن! اگر حكم اين است كه بايد کودک دو نيم شود، من از حق خود صرف نظر كردم و راضى به كشته شدن فرزندم نمیشوم.
انتخابات یازدهمین دورهی ریاست جمهوری بود و صف آرایی دو جبههی اصولگرایی و اصلاحطلبی در برابر هم برای به دست آوردن امانتی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران. در آن دوره هم نسبت کاندیداهای تایید صلاحیت شدهی اصولگرایان در مقابل اصلاحطلبان چند به یک بود و در آن میان، یک کاندید هم با سابقه جناح راستی و مورد حمایت آقای هاشمی رفسنجانی با داعیهی اعتدالی وارد عرصهی انتخابات شده بود. در سال ۹۲ هیچ اصلی نتوانست کاندیداهای جبههی اصولگرایی را به اتحاد و یکی شدن برساند و این فرصتی بسیار مغتنم برای جبههی مقابل شد تا کاندید با اخلاق خود را به نفع کاندید آقای هاشمی کنار کشیده و با او که پیش از آن کسی باور نمیکرد، با تعداد رای اندکی بیش از نصف آرا پیروز انتخابات شوند. اصلاحطلبان سال ۹۶ را هم این گونه تَکرار کردند.
اینک که در پی شهادت رئیس جمهور انقلابی سید ابراهیم رئیسی انتخابات زود هنگام برای چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری در پیش است، سادگی و صداقت و مردمداری و عملکرد انقلابی او در کمتر از سه سال به طوری که رقیبان نیز بر آن اذعان داشتند، سبب شده است تا تمام کاندیداها از انقلابی و اصولگرا و اصلاحطلب، خود را ادامه دهندهی راه و برنامههای رئیس جمهور شهید بدانند. البته اگر چه آقای پزشکیان در برنامه گفتگوی خبری چند بار بر ادامه برنامههای دولت شهید رئیسی تاکید داشت، اما خاصه انتخاب آقای ظریف برای وزارت خارجه که از پیش اعلام کرده است، این موضوع غیر قابل باور به نظر میرسد.
در مقابل، آقایان جلیلی و قالیباف و خاصه آقای جلیلی که هر یک خود را ادامه دهندهی واقعی راه شهید جمهور میدانند، هر دو در انتخابات سال ۹۲ نیز تا روز آخر بر حضور خود پای فشردند و پا در میانی هیچ کس حتی خانوادهی شهدا نیز برای اتحاد آنها کارساز نشد.
تفاوت این دوره آن است که اصلاحطلبان تصمیم گرفتهاند کاندیدای نیابتی نداشته باشند؛ هر چند در دو دورهی یازدهم و دوازدهم که کاندیدای نیابتی داشتند هم تمام وزرای کابینه از شخصیتهای اصلاحطلب و کارگزارانی تشکیل شده بود.
با توجه به حضور پر شور مردم در تشییع پیکرهای شهدای خدمت، این انتخابات با مشارکت بیشتری نسبت به دو انتخابات پیشین به نظر میرسد، اما نتیجه را آقایان جلیلی و قالیباف با توجه به اشتراک سبد رای تعیین میکنند؛ در صورت اتحاد و کنارهگیری یکی از آنها، احتمال پیروزی آنها بسیار بیشتر است و در صورت حضور هر دو در رقابت، پیروزی آقای پزشکیان بسیار محتمل است.
سیدعیسی حسینیمنفرد