لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › ناجیان محیط زیست

مرداد ۲۵, ۱۴۰۳ | ۱۲:۱۵ ق.ظ

1574

88

بدون دیدگاه

گفتگو با مهران فقیه،رئیس اداره آموزش حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان شد:

ناجیان محیط زیست

زهرا ماندنیان فرد _ خبرنگار

محیط‌زیست از مهم‌ترین ارکان توسعه پایدار در هر جامعه‌ای به شمار می‌رود. تعدی به حریم محیط‌زیست هر چند در ابتدا ممکن است خود را به شکل خطرناک نشان ندهد اما تبعات جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

۱۰هزار دانش آموز در طرح محیط یار برای حفظ محیط زیست آموزش دیدند

محیط‌زیست از مهم‌ترین ارکان توسعه پایدار در هر جامعه‌ای به شمار می‌رود. تعدی به حریم محیط‌زیست هر چند در ابتدا ممکن است خود را به شکل خطرناک نشان ندهد اما تبعات جبران‌ناپذیری به همراه دارد. تخریب محیط زیست توسط انسان ها همچون  سیل خانمان‌براندازی است که تمام بخش‌های دیگر را هم  را درگیر می کند.

 

در این میان باید علاج واقعه را از قبل کرد و تنها نهاد‌های دولتی نمی‌توانند در این زمینه موثر عمل کنند و ضرورت حضور سازمان‌های مردم‌نهاد به عنوان یار کمکی در این بخش‌ها به‌شدت احساس می‌شود. استان بوشهر هم بیش از ۳۰ سمن محیط زیستی دارد که برخی از آنها از ظرفیت و تاثیر زیادی در توسعه دانش و آگاهی شهروندان برای حفاظت از محیط زیست دارند.

گفتگو با مهران فقیه،رئیس اداره آموزش حفاظت محیط زیست استان بوشهر را در ادامه می خوانید.

آموزش و فرهنگسازی نقش زیادی در حفاظت از محیط زیست دارد در استان بوشهر چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است؟

آموزش و فرهنگسازی، زیربنای توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست است. به همین دلیل، اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر برنامه های متعددی را در این زمینه اجرا کرده است. از جمله این برنامه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد. برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران، کارشناسان و فعالان محیط زیست، اجرای طرح آموزشی محیط یار در مدارس، افتتاح خانه های محیط زیست برای جلب مشارکت مردم، راه اندازی خانه فناور برای توسعه دانش و فناوری در زمینه محیط زیست، اجرای طرح های آموزشی متنوع مانند یک ساعت با محیط بان و مدیریت سبز در دستگاه های اجرایی، اطلاع رسانی و فرهنگسازی از طریق رسانه ها، شبکه های اجتماعی و سایر ابزارهای ارتباطی

به اجرای  طرح آموزشی محیط یار در مراکز آموزشی اشاره کردید این طرح چه تاثیری در ارتقای آگاهی محیط زیستی دانش آموزان دارد؟

طرح آموزشی محیط یار با هدف آموزش مفاهیم اولیه حفاظت از محیط زیست به دانش آموزان اجرا می شود. این طرح در مدارس مختلف استان بوشهر اجرا شده و بیش از ۱۰هزار دانش آموز با مفاهیم مهمی مانند صرفه جویی در مصرف آب و انرژی، بازیافت زباله و حفاظت از حیات وحش آشنا شده اند. ما معتقدیم که آموزش نسل آینده از سنین پایین، نقش کلیدی در ارتقای آگاهی عمومی و جلب مشارکت های مردمی در زمینه حفاظت از محیط زیست دارد. طرح محیط یار در این راستا گامی موثر در جهت نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در نسل آینده خواهد بود.

 

در خانه های محیط زیست چه خدماتی ارائه می شود؟

در حال حاضر ۲۰ خانه محیط زیست در استان بوشهر فعال است،  خانه های محیط زیست با هدف جلب مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست و ارتقای آگاهی عمومی در این زمینه راه اندازی شده اند. در این خانه ها، برنامه های آموزشی، فرهنگی و تفریحی مختلفی برای عموم مردم برگزار می شود. برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه های مختلف زیست محیطی، برگزاری نمایشگاه های عکس و نقاشی با موضوع محیط زیست، برگزاری مسابقات و جشنواره های زیست محیطی، ارائه مشاوره به مردم در زمینه حفاظت از محیط زیست، توزیع اقلام آموزشی مانند بروشور و پوستراز جمله برنامه ها و خدماتی است که به مردم ارائه می شود. ما امیدواریم با فعالیت خانه های محیط زیست، شاهد افزایش مشارکت مردم در فعالیت های زیست محیطی و ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست در استان بوشهر باشیم.

 

وظایفی که برای خانه های فناور تعیین و هدفگذاری شده است آیا در اجرا هم نتایج آن با سطح انتظارات برابری می کند؟

در راستای انعقاد تفاهم نامه با پارک علم و فناوری خلیج فارس، خانه فناور با هدف توسعه دانش و فناوری در زمینه حفاظت از محیط زیست راه اندازی شد. این خانه فضایی را برای شرکت های دانش بنیان، محققان، کارآفرینان و دانشجویان فراهم می کند تا با استفاده از جدیدترین دستاوردهای علمی و فناوری، به حل مشکلات زیست محیطی استان بوشهر بپردازند.برخی از فعالیت هایی که در خانه فناور انجام خواهد شد، عبارتند از: برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهشی در زمینه های مختلف زیست محیطی، حمایت از ایده های نوآورانه و فناورانه در زمینه حفاظت از محیط زیست، ایجاد زمینه همکاری بین محققان، کارآفرینان و بخش خصوصی برای توسعه فناوری های زیست محیطی، ارائه مشاوره و خدمات فنی به سازمان ها و دستگاه های اجرایی در زمینه حفاظت از محیط زیست

با توجه به بررسی و تجارب شما در فرآیند آموزش و فرهنگسازی برای  حفاظت از محیط زیست،رسانه ها و شبکه های اجتماعی چه تکالیفی دارند؟

رسانه ها و شبکه های اجتماعی نقش بسزایی در آموزش و فرهنگسازی در زمینه حفاظت از محیط زیست دارند. اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از طریق این ابزارها به طور مستمر به اطلاع رسانی و فرهنگسازی می پردازد.

برخی از راهکارهایی که برای استفاده از ظرفیت رسانه ها و شبکه های اجتماعی به کار می گیریم عبارتند از اطلاع رسانی اخبار محیط زیستی استان و همچنین افزایش آگاهی مردم در مورد چالش های زیست محیطی استان بوشهر و راهکارهای مقابله با آنها، به اشتراک گذاشتن تجربیات موفق در زمینه حفاظت از محیط زیست،  جلب مشارکت های مردمی در فعالیت های زیست محیطی، برگزاری مسابقات و پویش های زیست محیطی در فضای مجازی، تولید محتواهای آموزشی و اطلاع رسانی در قالب های مختلف مانند فیلم، عکس، گزارش و مقاله امیدواریم با همکاری رسانه ها و فعالان شبکه های اجتماعی، بتوانیم آگاهی عمومی نسبت به مسائل زیست محیطی را ارتقا دهیم و زمینه ساز مشارکت فعال مردم در حفاظت از محیط زیست باشیم.

انتهای پیام/