لطفا کمی منتظر بمانید ...

×
Generic selectors
Exact matches only
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
جستجو در پست ها
جستجو در صفحات

سر تیتر خبرها

صفحه اصلی › › بیاد هنرمند و استاد گرانقدر حاج نصرالله کهنسال

آبان ۲۲, ۱۴۰۳ | ۷:۴۴ ب.ظ

2662

137

بدون دیدگاه

عباسعلی روحانی نژاد-نویسنده؛

بیاد هنرمند و استاد گرانقدر حاج نصرالله کهنسال

در این هفته دشتستان شاهد عروج دو تن از هنرمندان خود در عرصه نمایش و خوشنویسی بود.نخست جوان ناکام حاج محمد مشایخی در عرصه نمایش و استاد نصرالله کهنسال از اساتید هنر خوشنویسی…

سلام، سلام به شما بزرگانم، به آنانی که با هنر خود عشق را به همنوعان هدیه می‌دهند سلام به هنرمندانی که با قلم صداقت خود خروش بزرگی را رقم می‌زنند در این هفته دشتستان شاهد عروج دو تن از هنرمندان خود در عرصه نمایش و خوشنویسی بود.نخست جوان ناکام حاج محمد مشایخی در عرصه نمایش و استاد نصرالله کهنسال از اساتید هنر خوشنویسی که در مراسم تشییع پیکرشان با برگزاری مراسم خاص و حضور اقشار مختلف تسکین دهنده ی خانواده این عزیزان بود.

 قبل از تشییع پیکر مرحوم استادحاج نصرالله کهنسال مراسم خاصی با مجری گری هنرمند دشتستانی ،مهندس نجف قلی محمودی و صحبت دکتر افروغ مدیرکل ارشاد اسلامی استان بوشهر آغاز شد.

فرهنگی بازنشسته و شاعر گرانمایه محمد غلامی به ایراد صحبت در رابطه با شخصیت مرحوم کهنسال پرداخت و گفت: استاد کهنسال مظهر صداقت ،پاکی، تٱثیرگذار در تفکر و رشد جوانان ،هنر دوست داشتن و جزء انسانهایی بودند که وجودشان کمیاب است.

 حجة الاسلام و المسلمین حاج آقا مصلح نماینده ولی فقیه و امام جمعه برازجان ضمن عرض تسلیت به خانواده مرحوم ،مردم دشتستان و جامعه هنر گفت: در سال ۱۳۶۳ که به عنوان رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان به دشتستان آمدم، حضور مرحوم کهنسال رسیدم و از همان موقع با وی آشنا شدم و جلسات زیادی در رابطه با مسائل انقلابی با این هنرمند انقلابی داشتم. مرحوم کهنسال دارای شخصیتی متین،معتقد،وفادار به انقلاب که ،ساده زیستن،آرام بودن از خصوصیات بارز وی بود. همچنین فردی وفادار و انقلابی که تا آخرین لحظه عمر با برکتش بر عقیده و آرمان خود ثابت قدم ماند.

 دکتر سید عبدالحسین هاشمی: بین سال ۵۵ و ۵۶ بود که با هم آشنا شدیم.به خوشنویسی علاقمند بودم ومرا تشویق می نمود تا اینکه فوق ممتاز رشته خوشنویسی را دریافت نمودم.وی انسانی ساده زیست، صادق،هیچگاه از لحاظ مالی جلو‌نیفتاد ‌اما سفره گسترده ای داشت،همیشه مهماندار بود و هرچه داشت با دیگران تقسیم می نمود آدم بسیار باسوادی بود .از نظر خوشنویسی در اواخر روی خط نسخ و سبک عربی کار می کرد و برای نگارش قرآن از خط عثمان طه تقلید می کرد. روحیه بسیار بالایی داشت.مرگ را نمی پذیرفت اما من پذیرفتم که فرار از چنگ این مهاجم سخت است.مرحوم کهنسال انسانی با گرایش سنتی و روی مسائل مذهبی بسیار تعصب داشت.

آریا رییس اسبق آموزش و پرورش دشتستان : آنچه در دوران مسئولیتم در آموزش و پرورش از وی دیدم :وفادار به دین،آیین و مملکت،در عین اینکه ثروت زیادی نداشت اما درب خانه اش بر روی همه باز بود.

ایوب پاپری نماینده سابق دشتستان ضمن تسلیت به خانواده مرحوم گفت: از سال ۵۷ با وی آشنا شدم .استاد کهنسال انسانی باصفا ،یک رنگ. حق طلب با صداقت و همیشه خدا را در نظر داشت.

 محمد شفیع پاپری: از سال ۱۳۶۰ با مرحوم آشنا شدم آن موقع به عنوان معلم هنر در مدارس تدریس می نمود. دارای صفات حسنه و علاوه بر اینکه در خدمت انقلاب و امام و در صراط مستقیم حرکت می نمود تا آخرین لحظات زندگی بر اعتقادات خود پایبند بود. در مناطق جنگی با چشم خود دیدم که هزینه می کرد تا در آن هوای سوزان برای رزمندگان هندوانه و چیزهای دیگر خرید و توزیع نمایند. در رابطه با کارهنری خوشنویسی وی برخی ادارات پیشنهادات نجومی می دادند ولی به هیچ عنوان نمی پذیرفت. مشغول کتابت قرآن کریم شد اما متاسفانه بدلیل بیماری موفق نشد آن را به اتمام برساند.

یداله گرگین فرهنگی بازنشسته:خاطراتی از کربلای ۴ در رابطه با این بزرگوار اینکه در ارتباط با انجام کارها بسیار مقید بودند.هنگامی که به عنوان مسئول تبلیغات در منطقه حضور یافتند مسیر بدون نشانه بود که با نبوغ خود کل مسیررا با ایجاد تابلو و نشانه برای رزمندگان مشخص و راحت نمود. وی در مسائل روانشناسی هم تبحر خاصی داشتند. به رزمندگان روحیه می داد. هر وقت شبانه می خواستیم جهت اطلاع بیرون رویم اصرار می نمود تا همراه ما بیاید اما بدلیل اینکه می ترسیدم اتفاقی برایش بیفتد قبول نمی کردیم.

 مهدی موحدیان فرهنگی بازنشسته:از خصوصیات آقای کهنسال: وی فردی دلسوز، یکرنگ و قاطع بودند.

دکتر بجلی از شاگردان استاد کهنسال : استادکهنسال یک هنرمندمتعهد بود که هنرش را درخدمت انقلاب واسلام صرف نمود و دیوارنوشته ها، پارچه نوشته هاو تابلوهای فراوانی را درزمینه های دینی، اجتماعی، سیاسی قرآنی درمناسبت‌های مختلف ازخود به یادگار گذاشت وتا آخرین روزهای عمربابرکت خود مشغول نگارش قرآن مجید بود که متأسفانه ناتمام ماند. استاد، شاگردان زیادی درزمینه خوشنویسی تربیت کرد.همچنین وی درسیاست صاحب نظربودند وبابزرگان سیاسی درسطح استانی و کشوری درارتباط بودند.

محمدحسین رحیمی مدرس دانشگاه : استاد مرحوم جناب آقای کهنسال انسانی منحصربفرد و درمیان دوستان یک شاخص و الگو یی نیکو در اخلاق  بود. جهت برطرف شدن مشکل یکی از دوستانش ، حاضرشد که ماشین  پیکانش را بفروشد و مشکل مالی آن فرد را برطرف نماید. بسیارباگذشت و فداکار بود و دارای روحیه ی بسیار بالابود. احساس شکست در هیچ زمینه ای بویژه راجع به مسأله انقلاب نمی کرد. خانه اش خانه ی مقابله و جلسات قرآن و مسایل مربوط به انقلاب بودفردی دست ودل باز ومهمان نوازبود.هریک ازمسوولان دست اندرکار نظام ازهرجایی که وارداستان می شد جایگاهش نزد ایشان بود.درقضیه خبرگان رهبری جناب عباسی فرد و برادر رهبرانقلاب و آقای زواره ای و آقای بادامچیان ازجمله آنهابودند بسیارپرهیزگار ودایما باوضو بود درب خانه ی ایشان چه دربرازجان و چه درتهران روی دوست ودشمن بازبود و هرکس که بخاطر مشکلی به او مراجعه می کرد بانفوذی که درمرکز و همچنین دوستان خوب و بدردبخوری که داشت برایشان رفع مشکل می کرد.بهترین ملجا وپناهگاهی برای دوست ودشمنش بود،اودارای خصوصیت خاص اخلاقی بود.

سیدحسن شجاع از شاعران دشتستان ضمن بیان اینکه مرحوم استاد نصرالله کهنسال هنرمندی فرهیخته ،مردی مؤمن،انقلابی و پیرو خط امام،مردمی که از اول انقلاب تا لحظه مرگ هم از آرمانش که اسلام ناب محمدی (ص) بود جدا نشد و بر پیمان خود ماند. حدودا  صد و هفتاد عدد از تصویر شهداء را چاپ نمودیم که استاد کهنسال بدون هیچگونه چشم داشتی مشخصات آنان را خوشنویسی می کرد.استاد شجاع سوگنامه ای را در یاد استاد نصرالله کهنسال  اجرا نمود.

 یاد یاران عزیزان یاد باد

یاد سرداران میدان یاد باد

یاد ٱن گل‌های پرپر روز و شام

 هر زمانی سوی جانان یاد باد

 یاد نصرالله آن مرد نجیب

در فراقش دیده گریان یاد باد

 یاد ٱن خوبی و ٱن خلق نکو

 چهره جذاب و خندان یاد باد

 یاد آن مرد مبارز آن عزیز

هر زمان در شام و روزان یاد باد

 اول نهضت علیه آن رژیم

 حامی نهضت در ایران یاد باد

پیرو خط امام و رهبری

 عاشق راه امامان یاد باد

خود مرید رهبر فرزانه بود

مخلص پیر جماران یاد باد

 او بسیجی بود در هر روز شب

رهرو راه شهیدان یاد باد

هم ادیب و هم اریب و هم عزیز

یاد او نزد ادیبان یاد باد

 هم بصیرت داشت هم مردانگی

 بر چنین مردی فراوان یاد باد

 ضد آمریکا و شاه و انگلیس

 یار نهضت قهرمانان یاد باد

بود او سرباز این دین و نظام

 راه و رسم شیر مردان یاد باد

 جان به کف می‌بود در راه خدا

گشت سوی دوست مهمان یاد باد

 انقلابی ماند تا هنگام مرگ

آفرین بر عهد و پیمان، یاد باد

 پرتلاش و خاضع و هم بی‌ریا

 در ره اسلام و یزدان، یاد باد

 پیرو حق بود اندر روز و شب

صالحان را ای عزیزان یاد باد

 او دبیری بود در خط هنر

هم دبیر و هم دبستان یاد باد

 بود خطاطی ز دشتستان ما

 بر هنرمندان هزاران یاد باد

 بود او خطاط قرآن مجید

راه و رسمش راه قرآن یاد باد

 مؤمنی مخلص ز دست ما برفت

خلق و خویش بین یاران یاد باد

 یادگارش هست فرزندان نیک

راه پاکش سرفرازان یاد باد

دوستانش جمله نالان و حزین

خاندانش غمگساران یاد باد

 این جهان بر هیچکس پاینده نیست رفتگان ، ویژه جوانان یاد باد

 صبر باید کرد در هجران او

 بر (کهنسال) و شهیدان یاد باد

هنرمند گرامی شهرمان مهندس نجفقلی محمودی شعری از شاعر هم استانی امان اله امینی قرائت نمود؛

درسوگ استاد نصراله کهنسال

دریغ از کف ما گوهر گرانی رفت

کسی به وسعت دریای بیکرانی رفت

نه یک ستاره زما کم شد و غروب نمود

زآسمان هنر، جمله کهکشانی رفت

به عرش رفتن او آن قَدَر شتابان بود

چنانکه ناوکی از چله کمانی رفت

بسوخت جان ودلِ دوستان از این ماتم

زچشمِ اهل وطن چشمه روانی رفت

دلم چوبلبل سرگشته شائق او بود

کجا روم زسرم نخلِ سایبانی رفت

نه یک نفر ز اساتیدِ باهنر کم شد

که از شمارِ خرد، جمعِ کاروانی رفت

اصیل وخاکی و خوش قلب وخوب و مردمدار

بزرگِ قوم و سرافرازِ خانداندر سال ۱۳۷۰ یک بار دیگر برای ادامه تحصیل به تهران رفت و تحصیلات خود را در رشته ی کارشناسی نقاشی به پایان رساند و در مراجعت، به تدریس در مرکز تربیت معلم شهید «رجایی» و دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر پرداخت.ی رفت

به حق،که فخر هنر بود و فخرِ خاکِ بنار

فسوس،صاحبِ آن خطّ آسمانی رفت

ز پیچشِ نیِ او شور در سرم افتاد

از تاب نسخ و شکسته،زمن جوانی رفت

قلم به پنجه او رام گشته بود و مطیع

دریغ صاحب عنوانِ پهلوانی رفت

به چارفصلِ هنر،نخلِ نامِ او سبز است

اگر چه ظاهرِ خاکیش از خزانی رفت

همیشه فکر وطن بود و مستِ نامِ بنار

ز ملک علم و ادب،یارِ نکته دانی رفت

خودش نوشته که اینجا مزار او باشد

به مهدِ مامِ وطن،خوابِ جاودانی رفت

به عمر، همچو کهنسال، کسبِ نیکی کن

که ناگهان خبری می رسد،فلانی رفت

در این قسمت زندگینامه استاد فرهیخته مرحوم حاج نصرالله کهنسال که توسط هنرمند گرانقدر و ریاست پیشین اداره ارشاد اسلامی شهرستان دشتستان حاج علیرضا رهسپار  تهیه شده خدمتتان ارائه می دهیم.

مروری بر زندگی و کارنامه اولین هنرمندی که هنر آکادمیک را وارد استان کرد:

از نظارت در تالیف کتب درسی تا تأسیس انجمن خوشنویسان برازجان

استاد «نصرالله کهنسال» در دوم فروردین ماه سال ۱۳۳۲ در روستای بنار آبشیرین در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود.

وی از سن پنج سالگی، پای به مکتب خانه گذاشت و در روستای بنار سلیمانی از محضر «آخوند ملا علی» کسب فیض کرد. پس از آن که تحصیلات ابتدایی را در دبستان «مینا زیارت» و دوره متوسطه را در دبیرستان «فرخی» برازجان به اتمام رساند، برای انجام خدمت نظام وظیفه به کسوت سپاه دانش درآمده و به خدمت معلمی در یکی از روستاهای شهرستان «بم» مبادرت ورزید که در طی همین مدت، منشأ خدمات فراوانی بود که از جمله آنها می توان به احداث یک باب مدرسه سه کلاسه ، توسعه خدمات بهداشتی روستایی درمنطقه، ایجاد مودت و همدلی بین روستاِییان و حل اختلافات میان آنان اشاره کرد.

پس از انقضای دوره نظام وظیفه، وارد خدمت آموزش و پرورش شد و در سال های ۵۵ و ۵۶ در آموزشگاه های منطقه و شهرستان دشتستان به کار تدریس پرداخت. در سال ۱۳۵۷همزمان با اوج گیری انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری «امام خمینی (ره)» در شرایطی که برای ادامه تحصیل روانه ی انستیتو مربیان امور هنری تهران شده بود، به فعالیت های مبارزاتی علیه نظام طاغوتی زمان مشغول شد به طوری که او از افراد مؤثر در برگزاری راهپیمایی ها، به تعطیل کشاندن دانشگاه ها و راه اندازی اعتصابات و تظاهرات به شمارمی رفت.

در همین حال با برقراری ارتباط با گروه های سیاسی- مذهبی همسو با حرکت انقلابی «امام خمینی (ره)» و بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی مبادرت به تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان کرد و خود نیز یکی از اعضای فعال انجمن در طی آن دوران حساس بود.

در سال ۱۳۵۹برای انجام دوباره ی خدمت در آموزش و پرورش به برازجان بازگشت و در دبیرستان های فردوسی (طالقانی) و امام خمینی(ره) به تدریس پرداخت و با تأسیس مرکز تربیت معلم «شهید رجایی» برازجان کار خود را در آنجا ادامه داد. استاد «کهنسال» در تمام طول مدت جنگ تحمیلی به طور مستمر کار خدمت رسانی به رزمندگان اسلام را در رأس برنامه های خود قرار داد و از انجام هر گونه تلاشی در این زمینه فروگذار نکرد، خود نیز به مدت شش ماه در کنار رزمندگان در جبهه های جنگ حضور فعال داشت.

وی در سال ۱۳۷۰ یک بار دیگر برای ادامه تحصیل به تهران رفت و تحصیلات خود را در رشته ی کارشناسی نقاشی به پایان رساند و در مراجعت، به تدریس در مرکز تربیت معلم شهید «رجایی» و دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر پرداخت.

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
برچسب ها : , , ,

https://sepehrjonoub.ir?/p=2662